Organisatieopstelling

Wat, hoe en waarom?

Elke familie, maar ook elk bedrijf, kun je beschouwen als een systeem, waarin elk lid zijn eigen dynamiek creëert. In een familiebedrijf komen twee systemen bij elkaar. De rollen die iedereen heeft verdubbelen. Je bent bijvoorbeeld niet alleen moeder, zus en tante, maar ook bedrijfsleider en moet dus je dochter en zus aansturen. Of je bent niet alleen zoon en broer, maar ook verkoper en moet de targets behalen die je vader je oplegt.

sterren-klein
De onderstroom die niemand ziet,
bepaalt de richting op elk gebied
– Stef Bos

Hoe werkt een organisatieopstelling?

In familiebedrijven heerst er een hele bijzondere dynamiek door al deze verschillende ‘dubbelrollen’. Met de techniek van de organisatieopstelling laten we de familieleden in hun verschillende rollen plaatsnemen en zo het hele bedrijfsgebeuren op een andere manier ervaren. Deze techniek geeft tal van inzichten, die leiden tot meer respect voor elkaar en openheid over het gevoel dat bepaalde situaties met zich meebrengen. We vullen de inzichten aan met praktische, systemische en ervaringsgerichte oefeningen die het inlevingsvermogen verhogen en iedereen helpen om dichter bij zijn gevoel te komen.

Wil je ontdekken wat een organisatieopstelling in jouw situatie kan betekenen?

Voor wie is de organisatieopstelling bedoeld?

Een organisatieopstelling bij De Sprankelboom is specifiek bedoeld voor de leden van een familiebedrijf.

Wat is het resultaat van een organisatieopstelling?

Dankzij de verhelderende inzichten die de leden van het familiebedrijf krijgen, groeit het respect voor elkaar en ontstaat er meer wederzijds begrip. Dit heeft een positieve impact op de samenwerking en openheid binnen het bedrijf, en zo onrechtstreeks ook op het rendement en de gezonde groei van de organisatie.

sterren-kleinDe traditie is verbonden met de krachten van het leven,
niet met de personen die haar doorgeven.
– Paulo Coelho

We kunnen je ook nog op een andere manier laten sprankelen