‘Het sprankelpad voor kinderen’

Kindercoaching

Als ouder wil je het allerbeste voor je kind. Dat klinkt als een cliché, een vanzelfsprekendheid. Maar tegelijk is het een gevoel dat elke ouder diep in zich draagt. Je wil boven alles dat je kind gelukkig is. Dat alles goed gaat op school en in het gezin. Dat je kind vriendjes en vriendinnetjes heeft en van het leven geniet, zonder al te veel zorgen.

Maar wat als je kind …

  • een echtscheiding maar moeilijk verwerkt
  • gepest wordt
  • faalangst heeft op school
  • heel onzeker is over zichzelf
  • stress ervaart
  • zich onbegrepen voelt
  • niet voor zichzelf durft opkomen
  • het verlies van een dierbare niet te boven komt
  • hoogsensitief is en niet goed weet hoe het daarmee moet omgaan

Op zo’n momenten kan De Sprankelboom je kind én jou extra steun bieden.

sterren-klein
Pak heel veel zonnestraaltjes
en doe alsof je ze spaart
Maak van je hart een doosje
waarin je ze bewaart
Want met heel veel zonneschijn
ben je rijker dan met goud
Je zult dan heel gelukkig zijn
omdat ieder van je houdt
– Deelnemer assertiviteitscursus
De Sprankelboom

Hoe verloopt de kindercoaching?

We gaan samen met jou op zoek naar wat het gedrag van je kind betekent. Vervolgens zoeken we samen naar oplossingen die leiden tot een positieve groei. Daarbij vertrekken we altijd vanuit de leefwereld van jouw kind en de manier waarop het op situaties reageert. Als ouder blijf je heel betrokken bij elke stap. We gaan hartelijk en speels te werk, maar uiteraard met zeer onderbouwde methodes en deskundige werkvormen.

Wil je meer weten over de kindercoaching?

Samen onderweg op het sprankelpad

Als kindercoaches betrekken we jou als ouder intensief bij onze begeleiding. Zodat je je onvoorwaardelijke steun kunt blijven tonen én zelf kunt blijven groeien in je rol. Kinderen weerspiegelen het gedrag dat ze om zich heen zien.. Daarom bieden wij, naast kindercoaching ook oudercoaching aan. Ons doel? De verbindingen in jullie gezin hechter maken en jullie meer veerkracht, draagkracht, levenskracht én daadkracht bieden.

Wat bereiken jullie met de kindercoaching?

We zetten ons er samen voor in dat je kind weer positief in het leven staat, zich innerlijk versterkt voelt en met plezier uitdagingen aangaat. Want uitdagingen horen – zeker vandaag, in tijden van hoge verwachtingen op school en thuis – bij het leven van elk kind.

Wat kinderen vertellen

” Je hebt veel voor mij betekend. Dankzij jou kan ik dit jaar zonder zorgen naar het middelbaar! “

” Ik zit nu bij mijn beste vriendin in de klas en ik heb al mijn angsten al bijna overwonnen! Dank je voor alles. “

Wat ouders vertellen

Jullie hebben heel veel voor ons betekend! Jullie hebben onze prachtige dochter geleerd om zelfstandig te werken aan bepaalde zaken die op haar pad komen en die in de toekomst haar pad zeker nog zullen kruisen. Door de tools die jullie haar – en ook ons – gegeven hebben, kan ze vele hindernissen zelf nemen die ze eerst zeer moeilijk vond.

” Mijn zoontje heeft ADHD. Wij zijn via een Triple P opleiding bij De Sprankelboom terecht gekomen. Door hun goede begeleiding zijn we allemaal tot inzicht gekomen hoe we beter en aangenamer met elkaar kunnen omgaan. We hebben geleerd met meer aandacht en begrip naar elkaar te kijken. Prikkels van tv en multimedia hebben we beperkt. Ook voor mezelf heb ik veel geleerd ADD-­‐ADHD is een gave en geen beperking! “

” Onze zoon Gert-Jan voelde zich duidelijk goed bij jou en bij jouw aanpak (en ik ook, moet ik zeggen). Jouw aanpak en vooral jouw warme, hartelijke benadering maakten voor mij het verschil met andere “therapeuten”. Eigenlijk kwam ik graag naar jou, ook al was het vermoeiend, voor mij was het vaak inspirerend en die ritten naar jou waren babbeltijd voor mij met mijn kinderen. Daarom: een hele dikke dankjewel! “

” Onze dochter Toni volgde een tijd geleden enerzijds de faalangsttraining “Niet durven toch, doen!”, en anderzijds de individuele therapie “De Grote Schoonmaak. Deze therapie hielp mijn dochter om in een moeilijke periode in haar leven blokkades weg te nemen zodat ze zich op een gezonde manier verder kon ontwikkelen.  Dit hele proces verliep op een professionele en aangename manier.  Toni is er beduidend sterker uitgekomen. “

sterren-kleinChildren become what
they are told they are.
– Dorothy Delay

We kunnen je ook nog op een andere manier laten sprankelen

Ik Leer Anders!

Leren leren Hoe? Zo!

Groepscursussen

Loopt je kind tegen leerproblemen aan en vermoed je dat je kind een beelddenker is? Dan is de remedial coaching Ik Leer anders een uitkomst. Samen met je kind gaan we aan de slag met ‘Ik Leer Anders’ om de leerproblemen aan te pakken. Zo wordt leren weer leuk en krijgt het zelfvertrouwen van je kind weer een boost!

Loopt je kind vast met leren en wil je kind leren hoe het slimmer en makkelijker kan leren? Dan is de training ‘Ik leer leren’ wellicht iets voor je zoon of dochter. Kinderen ontdekken tijdens de praktische training zélf wat werkt waarbij we uitgaan van hun talenten en eigen leerstijl.

Wist je dat De Sprankelboom ook regelmatig leerrijke groepscursussen voor kinderen organiseert? Tijdens deze cursussen legt je kind een sprankelende weg af, samen met kinderen die in een vergelijkbare situatie zitten. Het gevoel van herkenning, erkenning en samenhorigheid dat daarbij ontstaat, is bijzonder waardevol.

beelddenken ik leer anders
Spelend en belevend leren
Opleidingen en trainingen kinderen