‘Het sprankelpad voor ouders’

Oudercoaching en opvoedcoaching

Als kind dacht je dat je ouders het antwoord kenden op elke vraag en de oplossing wisten voor elk probleem. Je ging ervan uit dat ze honderd procent zeker waren van hun stuk en elke regel goed doordacht was. Vandaag ben je zelf mama of papa. En je beseft dat het ouderschap een proces van vallen en opstaan is. Van zoeken, proberen, testen en hopen dat je de juiste beslissingen neemt.

  • Twijfel je vaak bij de opvoeding van je kinderen?
  • Zit je niet lekker in je vel en merk je dat dit een impact heeft op jouw geluk en dat van je gezin?
  • Vind je het moeilijk om je grenzen te bewaren?
  • Voel je verdriet door onverwerkte problemen, rouw of een echtscheiding?
  • Ervaar je problemen op het werk of in je relatie die je taken als ouder in de weg staan?
  • Is je kind hooggevoelig en weet je niet hoe je hiermee op de beste manier omgaat, zonder je kind in een hokje te stoppen?

Bij De Sprankelboom begeleiden we niet alleen kinderen en jongeren, maar ook jou als ouder.

sterren-klein
Terwijl wij onze kinderen
alles over het leven leren,
leren onze kinderen ons
waar het in het leven om draait.
– Angela Schwindt

Hoe verloopt de ouder- of opvoedcoaching?

Kinderen spiegelen heel sterk het gedrag van hun ouders. Uit de acties en reacties van je kind kun je dan ook heel wat leren. Tijdens de ouder- of opvoedcoaching beschouwen we al deze acties en reacties als uitnodigingen om naar jezelf te kijken, te leren en te groeien. Via verschillende werkvormen – zoals spiegelwerk, oplossingsgerichte therapie, familieopstellingen en contextuele coaching – streven we naar inzicht en gedragsverandering. Zodat je meer in verbinding komt met jezelf en sprankelt in de verschillende rollen die je in je leven hebt. Met een positieve groei voor jezelf én je kind als resultaat.

Wil je meer weten over oudercoaching- en opvoedcoaching bij De Sprankelboom?

Samen onderweg op het sprankelpad

We gaan actief met jouw problemen en twijfels aan de slag. Want alleen door actief aan jezelf te werken, kun je sterk staan in de opvoeding van je kind. Je krijgt tijdens de opvoedcoaching voortdurend nieuwe inzichten en concrete handvatten, zodat je meteen de impact voelt in de interactie met je gezin. Kortom: we gaan samen op weg en helpen jou om je sprankelpad te ontdekken.

Wat bereiken jullie met de ouder- of opvoedcoaching?

Meer vertrouwen. Meer voldoening. Meer plezier. Dat zijn onze drie sleutelwoorden als het over opvoedcoaching gaat. We helpen jou om zelfverzekerder te zijn in je verschillende rollen, waaronder de rol van mama of papa. Doordat je een gevoel van controle krijgt en je bewuster wordt van je gedrag, haal je meer voldoening uit het leven. En dat leidt uiteindelijk tot meer veerkracht, draagkracht, levenskracht en daadkracht. Je ervaart opnieuw de sprankelende facetten van het ouderschap, niet meer alleen de verplichtingen en lasten.

Wat ouders vertellen

” Ik wou je graag bedanken voor de fijne tips in verband met mijn deugnieten. De nieuwe concrete regels helpen ongelooflijk goed. Wellicht was ik iets te soepel in die zin dat ze te veel kansen kregen om te luisteren. Ik win er zoveel tijd en energie mee, prachtig! Er zullen waarschijnlijk nog moeilijke momenten komen, maar ik kan ze nu al heel veel complimenten geven. “

” Na al die jaren van zoeken, heb ik eindelijk gevonden wat ik nodig had. Het was niet alleen voor mezelf een openbaring, maar het heeft mijn relatie met mijn dochter ook erg verbeterd. Ik heb geleerd hoe ik haar boodschappen moet begrijpen en hoe ik er op moet reageren. Daardoor begint zij zich ook stilaan wat zelfverzekerder te voelen. We hebben al heel wat diepgaande gesprekken gehad en zijn er beide sterker door geworden. Heel erg bedankt voor jullie adequate hulp en goede zorgen. Jullie kwamen op het juiste moment in ons leven. “

” Dank voor de fijne tips rond de opvoeding van mijn twee deugnieten. De nieuwe concrete regels helpen ongelooflijk goed. Wellicht was ik iets te soepel en gaf ze wat teveel kansen om te luisteren. Ik win er zoveel tijd en energie mee, prachtig!  Er zullen wellicht nog moeilijke momenten komen, maar ik kan ze nu oprecht veel complimenten geven. Dank voor uw fantastische hulp. “

” Met jouw hulp hebben wij (samengesteld gezin) ons evenwicht gevonden waarvoor onze grootste dank. “

” Bedankt voor het verhelderend gesprek ! Voor ons een bevestiging, maar ook veel om over na te denken. De nieuwe manier van aan tafel zitten beviel iedereen erg goed. We hadden meer interactie, maar onze dochter at ook veel beter! We houden deze tafel indeling aan! “

” We kwamen bij De Sprankelboom omdat onze vijfjarige dochter last van spanningen had en slecht sliep. Ze kon tevens haar draai niet helemaal vinden op school. De gesprekken waren erg verhelderend, en gaf ons veel om over na te denken. Een dagje proefdraaien op een nieuwe school bleek een schot in de roos. Veerle voelde zich meteen thuis op de nieuwe school en deed overal aan mee. Maar het mooiste was dat ze vol met verhalen thuis kwam, en nog wat energie had! Ze wilde de volgende dag meteen naar de nieuwe school want het was zo leuk daar! Er viel echt een last van haar schoudertjes. Hartelijk dank voor alles, want door de gesprekken met jou zijn we ook anders naar haar school gaan kijken, waardoor we ons realiseerden dat het onderwijs niet bij onze dochter paste. “

sterren-kleinChildren become what
they are told they are.
– Dorothy Delay

We kunnen je ook nog op een andere manier laten sprankelen

Beelddenken

Trainingen en workshops

Familieopstellingen

Voor ouders die zich meer willen verdiepen in Beelddenken en de praktische methode Ik Leer Anders willen leren gebruiken, organiseert De Sprankelboom de training Beelddenken en Spelend & Belevend leren.

Wist je dat De Sprankelboom ook regelmatig groepscursussen voor ouders organiseert? Tijdens deze cursussen leer je niet alleen van ons, maar ook van andere ouders die vertellen over hun uitdagingen, hun ervaringen en hun aanpak. Heel leerrijk!

Merk je dat je elke keer weer tegen dezelfde thema’s aanloopt in je leven waar je maar geen grip en helderheid in krijgt? En wil je graag weer voluit leven? Kies dan voor een Systemische Blauwdruk of (familie)opstelling.

Beelddenken kinderen
Trainingen en workshops
familieopstelling