‘Het sprankelpad voor familiale ondernemers’

Individuele coaching

Enthousiast en met veel voldoening ondernemen in een veranderende wereld is allerminst een evidentie. Ondernemers moeten flexibel zijn en sterk in hun schoenen staan als ze hun veeleisende werk met plezier en succes willen blijven uitvoeren. Voor familiebedrijven zijn er daarbij nog extra uitdagingen, want persoonlijke en professionele relaties lopen door elkaar en zijn vaak innig verweven.

  • Willen jullie sterker in jullie schoenen staan in relatie tot de familieleden, werknemers en partners?
  • Willen jullie duidelijkheid over jullie eigen plek in het bedrijf en erkenning en respect voor jullie rol?
  • Willen jullie werken aan een goede balans tussen werk, gezin en vrije tijd, zonder dat al deze elementen voortdurend door elkaar lopen?
  • Willen jullie sterk staan bij tegenslagen en voldoende veerkracht, draagkracht, levenskracht en daadkracht hebben om door te gaan en het overzicht te bewaren?

De sprankelreis voor familiale ondernemers is speciaal ontwikkeld voor de eigenaars en medewerkers van familiebedrijven.

sterren-klein Talent is a universal
Gift, but it takes a lot
Of courage to use it.
Don’t be afraid
To be the best.
– Paolo Coelho

Hoe verloopt de coaching voor familiale ondernemers?

Elke familie, maar ook elk bedrijf kun je beschouwen als een systeem waarbij elke deelnemer zijn eigen dynamiek en rol heeft. Samen hebben de familie en het bedrijf hetzelfde doel voor ogen: een goede samenwerking, respect voor elkaar, een open communicatie en een gezond bedrijf dat kan groeien en investeren. In deze coaching werken we met praktische, systemische en ervaringsgerichte oefeningen. We vertrekken ook van de inzichten van opstellingswerk. Het doel is een groter inlevingsvermogen en het sterker aanvoelen van elkaar.

Wilt ook weten wat een coaching voor u als familiale ondernemer kan betekenen?

Wat bereik je met deze coaching?

De deelnemers aan de coaching worden zich bewust van de verschillende rollen in de familie en het bedrijf doordat ze er tijdens de coaching zelf instaan. Zo ontstaat er meer openheid, begrip en respect. Het team gaat naar een hoger niveau, het wordt duidelijk of iedereen de juiste plek inneemt, de leiders durven daadwerkelijk hun leiderspositie in te nemen, en zien en voelen daarbij eventuele spanningen in het team.

We kunnen je ook nog op een andere manier laten sprankelen

Beelddenken

Trainingen en workshops

Familieopstellingen

Voor ouders die zich meer willen verdiepen in Beelddenken en de praktische methode Ik Leer Anders willen leren gebruiken, organiseert De Sprankelboom de training Beelddenken en Spelend & Belevend leren.

Wist je dat De Sprankelboom ook regelmatig groepscursussen voor ouders organiseert? Tijdens deze cursussen leer je niet alleen van ons, maar ook van andere ouders die vertellen over hun uitdagingen, hun ervaringen en hun aanpak. Heel leerrijk!

Merk je dat je elke keer weer tegen dezelfde thema’s aanloopt in je leven waar je maar geen grip en helderheid in krijgt? En wil je graag weer voluit leven? Kies dan voor een Systemische Blauwdruk of (familie)opstelling.

Beelddenken kinderen
Trainingen en workshops
familieopstelling